Αρχική ΔΗΜΟΦΙΛΗ Αεροδιαστημική Μηχανική & Τεχνολογία Παρών και Μέλλον

Αεροδιαστημική Μηχανική & Τεχνολογία Παρών και Μέλλον

21
Spacecraft

Η αεροδιαστημική μηχανική & τεχνολογία αναφέρεται στη κατασκευή, τη δοκιμή και τη συντήρηση αεροσκαφών και διαστημικών οχημάτων και καλύπτει μια ποικιλόμορφη βιομηχανία με πλήθος εμπορικών, βιομηχανικών και στρατιωτικών εφαρμογών. Αποτελείται από την αεροναυπηγική και την αστροναυτική τη έρευνα, τον σχεδιασμός, την παραγωγή, τη δοκιμή, την λειτουργία και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημικών οχημάτων, και τον σχετικό εξοπλισμό επίγειας υποστήριξης.

Είναι ένας από τους ποιο αναδυόμενους κλάδους της μηχανικής με ευρύ φάσμα καινοτομιών και ανακαλύψεων. Σήμερα, εταιρείες όπως η Airbus μελετά την κατασκευή εμπορικών αεροσκαφών μηδενικών εκπομπών εξερευνώντας διάφορες τεχνολογικές οδούς και καινοτόμες αεροδυναμικές δομές. Όλες οι ιδέες που παρουσίασε η Airbus βασίζονται στο υδρογόνο ως κύρια πηγή ενέργειας, μια επιλογή που υπόσχεται εξαιρετικά καθαρό αεροπορικό καύσιμο. Αεροσκάφη μηδενικών ρύπων έχουν στόχο να τεθούν σε υπηρεσία έως το 2035.

Η αναβίωση της Υπερηχητικές Πτήσης

Αν και οι υπερηχητικές πτήσεις έληξαν το 2003, όταν η Air France και η British Airways απέσυραν το Concorde η εταιρεία Boom με έδρα το Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την κατασκευή του Overture, ενός πρότυπου επιβατικού αεροσκάφους υπερηχητικών ταχυτήτων με χαμηλή ηχορύπανση. Η Αμερικανική αεροπορική εταιρεία United ανακοίνωσε σχέδια για την αγορά 15 νέων τέτοιων υπερηχητικών αεροσκαφών και την επιστροφή στις υπερηχητικές πτήσεις μέχρι το έτος 2029.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Σύγχρονες Τεχνολογίες

Η στροφή στη χρησιμοποίηση τεχνητής νοημοσύνη στην έρευνα, την εκπαίδευση, την ανάλυση δεδομένων και την ανακάλυψη νέων υλικών και μοτίβων στην Αεροδιαστημική Μηχανική & Τεχνολογία είναι μια ακόμη καινοτομία που εφαρμόζεται σήμερα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χειριστεί πολύ πιο σύνθετα προβλήματα από τους ανθρώπους και να ανακτήσει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά σε σύγκριση με το πόσο χρόνο χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. Σήμερα ερευνητές στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα για τη ανακάλυψης νέων υλικών και τη μείωση του κόστους της τεχνολογίας αυτής.

Αυτόνομα Συστήματα

Η εφαρμογή αυτόνομων τεχνολογιών στη Αεροδιαστημική μηχανική με επικέντρωση στην αύξηση των αυτόνομων συστήματα πτήσεων με στόχο τα αμέσως επόμενα χρόνια να δούμε τα αεροπλάνα να μειώνουν τους πιλότους σε έναν μόνο, με τελικό στόχο, στο μέλλον, να έχουμε την έναρξη εμπορικών και επιβατικών πτήσεων χωρίς πιλότους είναι ένας ακόμη μια κατεύθυνση που μελετάτε σήμερα. Αυτό έχει ήδη συμβεί με τα drones.

Αεροδιαστημική Μηχανική & Τεχνολογία είναι ένας κλάδος ο οποίος έχει ανεξάντλητες ευκαιρίες δημιουργικότητας και θεωρείται η επιστήμη του μέλλοντος.